כאבים בחזה

מדיקו > מדריכים > קרדיולוגיה > כאבים בחזה
כאבים בחזה
זמן החלמה: כאבים בחזה עשויים להימשך בין דקות ספורות לשעות ארוכות ובחלק מהמקרים להיות קשורים למאמץ גופני ולהימשך על פני תקופה ארוכה.
הערת שוליים: כאבים בחזה ממקור לבבי יכולים להתבטא באופן שונה בין אנשים שונים, בגילאים שונים ובין המינים

מדריך כאבים בחזה

כאבים בחזה מופיעים בצורות רבות, החל מלחץ, דרך דקירות חדות ועד כאב עמום. לפעמים כאב בחזה מרגיש מוחץ או שורף.

במקרים מסוימים, הכאב עובר במעלה הצוואר, לתוך הלסת, ואז מתפשט לגב או במורד אחת או שתי הזרועות.

בעיות רבות ושונות יכולות לגרום לכאבים בחזה והגורמים המסוכנים ביותר כוללים הפרעות בלב או בריאות.

מכיוון שכאבים בחזה יכולים להעיד על בעיה חמורה, חשוב לפנות לעזרה רפואית מיידית. אדם עלול להרגיש כאבים בחזה בכל מקום מהצוואר ועד הבטן העליונה.


מהם המאפיינים של כאבים בחזה?

בהתאם לגורם, כאבים בחזה עשויים להיות חדים, עמומים, שורפים, דוקרים, לוחצים או מוחצים.

למרות שכאבים בחזה קשורים לעתים קרובות למחלות לב, אנשים רבים עם מחלת לב אומרים שיש להם אי נוחות מעורפלת שאינה מזוהה בהכרח ככאב.

באופן כללי, אי נוחות בחזה הקשורה להתקף לב או בעיה לבבית אחרת עשויה להיות קשורה לאחד או יותר מהבאים:

  • לחץ, מלאות, צריבה בחזה
  • כאב מוחץ או צורב שמתפשט אל הגב, הצוואר, הלסת, הכתפיים והזרוע
  • כאב שנמשך יותר מכמה דקות, מחמיר עם מאמץ, חולף וחוזר, או משתנה בעוצמתו
  • קוצר נשימה
  • זיעה קרה
  • סחרחורת או חולשה
  • בחילה או הקאות

קשה להבחין לעיתים בין כאבים בחזה הקשורים ללב לסוגים אחרים של כאבי חזה הנובעים מבעיות אחרות.

עם זאת, כאבים בחזה שפחות סביר שנגרמו כתוצאה מבעיית לב קשורים לעתים קרובות יותר ל:

  • טעם חמוץ או תחושה של מזון החודר לפה
  • קושי בבליעה
  • כאב שמוקל או מחמיר בעת שינוי תנוחה
  • כאב שמתגבר בעת נשימה עמוקה או שיעול
  • רגישות למגע בחזה
  • כאב שנמשך שעות רבות

התסמינים הקלאסיים של צרבת, תחושת צריבה כואבת מאחורי עצם החזה יכולים להיגרם מבעיות בלב או בבטן.


מתי יש לפנות לרופא?

אם מופיעים כאבים חדשים או בלתי מוסברים בחזה או שיש רושם להתקף לב, יש להתקשר למוקד חירום רפואי מיד ואין להתעלם מהתסמינים של התקף לב. מומלץ מאוד להגיע באמבולנס לחדר המיון ולא לנהוג באופן עצמאי עקב הסכנה הכרוכה בכך.

צפו בפרופ' איתן פרידמן מסביר מתי צריך להתייחס ברצינות לכאבים בחזה


מהם הגורמים לכאבים בחזה?

לכאבים בחזה יש גורמים אפשריים רבים וכולם מצריכים טיפול רפואי.

גורמים הקשורים ללב

בעיות לב אלה הן סיבות נפוצות לכאבים בחזה:

מחלת עורקים כליליים (CAD) – זוהי חסימה בכלי הדם המספקים דם ללב עצמו שמפחיתה את זרימת הדם והחמצן לשריר הלב. מחלת עורקים כליליים יכולה לגרום לכאב המכונה אנגינה שהיא תסמין של מחלת לב שבדרך כלל אינו גורם לנזק קבוע ללב. עם זאת, זה סימן לכך שאדם נמצא בסיכון להתקף לב בעתיד. הכאב בחזה עלול להתפשט לזרוע, לכתף, ללסת או לגב ועשוי להרגיש לוחץ. אנגינה יכולה להיות מעוררת על ידי פעילות גופנית, התרגשות או מצוקה רגשית והיא מוקלת במנוחה.


אוטם שריר הלב (התקף לב) – הפחתה זו בזרימת הדם בכלי הדם של הלב גורמת למוות של תאי שריר הלב. למרות שהכאב דומה באופיו לאנגינה, התקף לב מלווה בדרך כלל בכאב חמור יותר, כאב מוחץ הממוקם בדרך כלל במרכז או בצד שמאל של החזה ואינו מוקל במנוחה. הזעה, בחילות, קוצר נשימה או חולשה חמורה עלולים ללוות את הכאב.


דלקת שריר הלב (מיוקרדיטיס) – בנוסף לכאבים בחזה, דלקת זו בשריר הלב עלולה לגרום לחום, עייפות, דופק מהיר ובעיות נשימה. למרות שבמצב הזה לא קיימת חסימה בזרימת הדם, תסמיני דלקת שריר הלב יכולים להיות דומים לאלו של התקף לב.


דלקת קרום הלב (פריקרדיטיס) – זוהי דלקת או זיהום של השק המקיף את לב. היא יכולה לגרום לכאב דומה לזה הנגרם על ידי אנגינה, אבל לעתים קרובות היא גורמת לכאב חד וקבוע לאורך הצוואר העליון ושריר הכתף שלפעמים מוחמר בעת נשימה, בליעה או שכיבה על הגב ומוקל בעת רכינה קדימה.


קרדיומיופתיה היפרטרופית – מחלה גנטית זו גורמת לשריר הלב להתעבות באופן חריג. לפעמים זה מוביל לבעיות בזרימת הדם אל מחוץ ללב. אצל אנשים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית כאבים בחזה וקוצר נשימה מתרחשים לעתים קרובות בזמן פעילות גופנית. עם הזמן, עיבוי השריר עלול להוביל לאי ספיקת לב, מה שגורם ללב לעבוד קשה יותר כדי להזרים דם לגוף. יחד עם כאבים בחזה, סוג זה של קרדיומיופתיה עלול לגרום לסחרחורת, התעלפות ותסמינים אחרים.


צניחת המסתם המיטרלי (Mitral valve prolapse) – צניחת המסתם המיטרלי היא מצב שבו אחד ממסתמי הלב לא מצליח להיסגר כראוי. מגוון תסמינים נקשרו לצניחת המסתם המיטרלי, כולל כאבים בחזה, דפיקות לב וסחרחורת, אם כי גם עשויים שלא להיות תסמינים כלל, במיוחד אם מדובר בצניחה קלה.


דיסקציה של העורקים הכליליים – גורמים רבים יכולים לגרום למצב נדיר אך קטלני זה, שנוצר כאשר מתפתח קרע בעורק הכלילי. זה עלול לגרום לכאב פתאומי וחמור עם תחושת קריעה שעולה לצוואר, לגב או לבטן.


גורמים הקשורים לריאות:

אלו הן הסיבות השכיחות לכאבים בחזה הקשורות לבעיות שמקורן בריאות:

דלקת צדר (פלאוריטיס) – זוהי דלקת או גירוי של הקרום (פלאורה) המצפה את הריאות ובית החזה. סביר להניח שיורגש כאב חד בעת נשימה, שיעול או התעטשות. כאב זה מכונה כאב פלאוריטי. הגורמים השכיחים ביותר לכאבי חזה פלאוריטיים הם זיהומים חיידקיים או ויראליים, תסחיף ריאתי וחזה אוויר. סיבות אחרות פחות שכיחות כוללות דלקת מפרקים שגרונית, זאבת וסרטן.


דלקת ריאות או מורסה בריאות – דלקת ריאות עלולה לגרום לכאבים. דלקת ריאות מופיעה לעתים קרובות בפתאומיות, וגורמת לחום, צמרמורות, שיעול ומוגלה מדרכי הנשימה.


תסחיף ריאתי (PE) – כאשר קריש דם עובר דרך מחזור הדם ונכנס לריאות, הדבר עלול לגרום לדלקת צדר חריפה, קשיי נשימה ודופק מהיר וגם עלול לגרום לחום ולשוק. תסחיף ריאתי סביר יותר בעקבות פקקת ורידים עמוקה (DVT) או לאחר חוסר תנועה במשך מספר ימים לאחר הניתוח או כסיבוך של סרטן.


חזה אוויר (פנאומוטורקס) – לעתים קרובות נגרם על ידי פציעה בחזה, חזה אוויר קורה כאשר חלק מהריאה קורס ומשחרר אוויר לתוך חלל בית החזה. זה יכול גם לגרום לכאב שמתגבר כאשר בעת נשימה, כמו גם לתסמינים אחרים, כגון לחץ דם נמוך.


יתר לחץ דם ריאתי עם כאב בחזה הדומה לזה של אנגינה, יתר לחץ דם בעורקי הריאה גורם לצד הימני של הלב לעבוד קשה מדי.


אסתמה – הגורמת לקוצר נשימה, צפצופים, שיעול ולעיתים כאבים בחזה, אסתמה היא הפרעה דלקתית של דרכי הנשימה.


COPD (מחלת ריאות חסימתית כרונית) – כוללת אחת או יותר משלוש מחלות: אמפיזמה, ברונכיטיס כרונית ואסטמה חסימתית כרונית. במחלה יש חסימה של זרימת האוויר על ידי כיווץ ופגיעה הן בדרכי הנשימה שמוליכות אוויר אל הריאות וממנה, והן בנאדיות הריאה המעבירות חמצן לזרם הדם ומסירות פחמן דו חמצני. עישון הוא הסיבה השכיחה ביותר ל-COPD.


גורמים הקשורים למערכת העיכול

בעיות במערכת העיכול יכולות גם הן לגרום לכאבים בחזה וכוללות:

מחלת ריפלוקס קיבה-וושט (GERD) – ידוע גם בשם ריפלוקס חומצי, GERD מתרחש כאשר תוכן הקיבה עובר בחזרה לתוך הוושט. זה עלול לגרום לטעם חמוץ בפה ולתחושת צריבה בחזה או בגרון, המכונה צרבת. גורמים שעלולים לעורר ריפלוקס חומצי כוללים השמנת יתר, עישון, הריון ומזונות חריפים או שומניים. כאבים כתוצאה מריפלוקס חומצי וכאבים ממקור לבבי עשויה להרגיש דומים בין השאר מכיוון שהלב והוושט ממוקמים קרוב זה לזה וחולקים רשת עצבים.


הפרעות בהתכווצות הוושט – התכווצויות שרירים לא מתואמות (עוויתות) והתכווצויות בלחץ גבוה הן בעיות בוושט שעלולות לגרום לכאבים בחזה.


רגישות יתר של הוושט – מצב זה מתרחש כאשר הוושט הופכת לכואבת מאוד בעקבות שינויים קטנים ביותר בלחץ או בחשיפה לחומצה. הסיבה לרגישות זו אינה ידועה.


קרע בוושט או ניקוב (פרפורציה) – כאב פתאומי וחמור בחזה בעקבות הקאות או בעקבות הליך פולשני המערב את הוושט עלול להוות סימן לקרע בוושט.


כיב פפטי (אולקוס) אי נוחות עמומה ברום הבטן או בחזה שחוזרת על עצמה עשויה להיות תוצאה של כיבים ברירית הקיבה או בחלק הראשון של המעי הדק (תריסריון). כיבים פפטיים שכיחים יותר אצל מעשנים, אנשים ששותים הרבה אלכוהול או נוטלים תרופות אנטי דלקתיות ממשפחת ה-NSAIDs (אספירין, איבופרופן, נורופן). הכאב האופייני לכיב פפטי משתפר לעתים קרובות לאחר ארוחה או עם נטילת סותרי חומצה.


בקע סרעפתי – בעיה שכיחה זו מתרחשת כאשר החלק העליון של הקיבה נדחף לתוך החזה לאחר אכילה. בקע סרעפתי גורם לעתים קרובות לתסמיני ריפלוקס, כולל צרבת או כאבים בחזה והכאב נוטה להחמיר בשכיבה.


דלקת לבלב (פנקראטיטיס) – דלקת לבלב עשויה להיות מלווה בכאבים בחזה התחתון שלעתים קרובות מוחמרים בשכיבה ומוקלים ברכינה קדימה, אם כי זה לא הכאב האופייני לדלקת לבלב.


בעיות בכיס המרה – אם לאחר אכילת ארוחה שומנית, מופיעה תחושת מלאות או כאב באזור החזה התחתון הימני או בצד הימני העליון של הבטן, זה עשוי לנבוע מהפרעות שונות בכיס המרה (אבנים בכיס המרה או דלקת).


בעיות עצם, שרירים או עצבים

לעיתים, כאבים בחזה עלולים לנבוע משימוש יתר או פציעה באזור החזה לאחר נפילה או תאונה.

וירוסים יכולים גם הם לגרום לכאב באזור החזה.

גורמים אלו כוללים:

בעיות בצלעות – כאב משבר בצלע עלול להחמיר עם נשימה עמוקה או שיעול. לעתים קרובות הכאב מוגבל לאזור אחד ועשוי להרגיש כואב יותר כאשר לוחצים על האזור. גם האזור שבו הצלעות מתחברות לעצם החזה עלול להיות דלקתי ולהוביל לכאבים בחזה.


מתיחת שריר – כתוצאה מפעילות גופנית או אפילו בעקבות שיעול קשה שיכול לפצוע או לגרום לדלקת בשרירים ובגידים שנמצאים בין הצלעות וכך לגרום לכאבים בחזה. הכאב נוטה להימשך והוא מחמיר עם פעילות גופנית.


שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר) – הנגרמת על ידי נגיף אבעבועות רוח (VZV). שלבקת חוגרת עשויה לגרום לכאב חד בפיזור דמוי רצועה שיופיע מספר ימים לפני פריחה אופיינת.


גורמים פוטנציאליים אחרים לכאבים בחזה

סיבה אפשרית נוספת לכאבים בחזה היא חרדה והתקפי פאניקה.

תסמינים קשורים יכולים לכלול סחרחורת, תחושת קוצר נשימה, דפיקות לב, תחושות עקצוץ ורעד.


אילו בדיקות אבחנתיות יש לבצע כדי לאבחן את הגורם לכאבים בחזה?

כאמור, כאבים בחזה לא תמיד מעידים על התקף לב, אבל זה הגורם הראשון שרופא ירצה לשלול בחדר, כי הוא יכול להיות האיום המיידי ביותר על החיים.

הרופא עשוי גם לבדוק אם יש מצבי ריאות מסכני חיים כמו תסחיף ריאתי.

בדיקות מיידיות

חלק מהבדיקות הראשונות שרופא עשוי להזמין בעת ​​הערכת כאבים בחזה כוללות:

א.ק.ג (אלקטרוקרדיוגרם)- בדיקה מהירה זו מודדת את הפעילות החשמלית של הלב. אלקטרודות מונחות על החזה ועל הידיים והרגליים וחוטים מחברים את האלקטרודות למחשב, המציג את תוצאות הבדיקה. א.ק.ג יכול להראות אם הלב פועם מהר מדי, לאט מדי או בכלל לא. מכיוון ששריר לב פגוע אינו מוליך אותות חשמליים בתבנית טיפוסית, הא.ק.ג עשוי להראות שאדם עבר או עובר התקף לב.


בדיקת דם – בדיקות דם עשויות להיעשות כדי לבדוק רמות מוגברות של חלבונים או אנזימים מסוימים הנמצאים בדרך כלל בשריר הלב. נזק לתאי לב כתוצאה מהתקף לב עלול לגרום לחלבונים או אנזימים אלה לדלוף לזרם הדם.


צילום חזה צילום רנטגן של בית החזה יכול להראות את מצב הריאות ואת הגודל והצורה של הלב וכלי הדם הגדולים של בית החזה. צילום חזה יכול גם לחשוף הפרעות בריאות כמו דלקת ריאות או תמט ריאה.


סריקת טומוגרפיה ממוחשבת (CT) – סריקות CT יכולות לזהות קריש דם בריאות (תסחיף ריאתי) או לזהות דיסקציה של אבי העורקים.


בדיקות המשך

בהתאם לתוצאות הבדיקות הראשוניות לכאבים בחזה, ייתכן שיהיה צורך בבדיקות מעקב, שעשויות לכלול:

אקו לב – בבדיקה זו משתמשים בגלי קול (אולטראסאונד) כדי לייצר תמונת וידאו של הלב בתנועה.


סריקת טומוגרפיה ממוחשבת (CT) – ניתן להשתמש בסוגים שונים של סריקות CT כדי לבדוק את עורקי הלב לאיתור חסימות. CT אנגיוגרפיה כלילית נעשה עם חומר ניגוד כדי לבדוק את עורקי הלב והריאות עבור חסימות ובעיות אחרות.


מבחן מאמץ – מודד כיצד הלב וכלי הדם מגיבים למאמץ, מה שעשוי להעיד אם כאבים בחזה קשורים לבעיה לבבית. ישנם סוגים רבים של מבחני מאמץ. ייתכן שהמטופל יתבקש ללכת על הליכון או לדווש על אופניים נייחים תוך כדי חיבור לא.ק.ג. ולעיתים הוא יקבל תרופה לוריד כדי לגרות את הלב לפעול בצורה דומה לפעילות גופנית.


צנתור לב כלילי – בדיקה זו מסייעת לרופא לראות חסימות בעורקי הלב. צינור גמיש ארוך ודק (קטטר) מוחדר לכלי דם, בדרך כלל במפשעה או בפרק כף היד, ומונחה אל הלב. חומר ניגוד זורם דרך הצנתר לעורקים בלב וכך מאפשר להם להיראות בצורה ברורה יותר בתמונות רנטגן ובווידאו.


מהו הטיפול בכאבים בחזה?

הטיפול בכאבים בחזה משתנה בהתאם לגורם.

תרופות

תרופות המשמשות לטיפול בכמה מהגורמים הנפוצים ביותר לכאבים בחזה כוללים:

מרפי עורקים – כמו ניטרוגליצרין הנלקח בדרך כלל כטבליה מתחת ללשון ומרפה את עורקי הלב, כך שהדם יכול לזרום בקלות רבה יותר דרך החללים המצומצמים. תרופות מסוימות ללחץ דם גם כן מרגיעות ומרחיבות את כלי הדם.


אספירין – אם הרופא חושב שמקור הכאבים הוא בלב, סביר להניח שהמטופל יקבל אספירין.


תרופות טרומבוליטיות – תרופות אלו ממיסות קרישי דם ועשויות להינתן במקרים נדירים של התקף לב, אם לא מתאפשר לבצע צנתור טיפולי תוך זמן קצר.


מדללי דם – אם קיים קריש בעורק שמזין את הלב או הריאות, סביר להניח שהמטופל יקבל תרופות שמפריעות לקרישת הדם כדי למנוע היווצרות קרישים נוספים.


תרופות לדיכוי הפרשת חומצה – אם הכאבים בחזה נגרמים כתוצאה ממעבר של חומצת קיבה לתוך הוושט, רופא עשוי להציע תרופות המפחיתות את חומציות הקיבה.


תרופות נוגדות דיכאון – אם אדם סובל מהתקפי פאניקה, הרופא עשוי לרשום תרופות נוגדות דיכאון כדי לסייע בשליטה על התסמינים. טיפול בשיחות, כגון טיפול קוגניטיבי התנהגותי, עשוי גם כן להיות מומלץ.


פרוצדורות כירורגיות ואחרות

אמצעים לטיפול בכמה מהגורמים המסוכנים ביותר לכאבים בחזה כוללים:

אנגיופלסטיה והצבת סטנטים – כאבים בחזה הנגרמים מחסימה בעורק המזין את הלב (עורק כלילי) מטופלים בדרך כלל באמצעות אנגיופלסטיה (צנתור התערבותי). הרופא מחדיר צנתר עם בלון בקצהו לכלי דם גדול, לרוב במפשעה או בפרק היד, ומנחה את הצנתר אל החסימה. הרופא מנפח את הבלון כדי להרחיב את העורק, ואז מוציא אותו ומסיר את הקטטר. צינור רשת תיל קטן (סטנט) ממוקם לעתים קרובות בחלק החיצוני של קצה הבלון של הצנתר. כאשר הבלון מתרחב, הסטנט ננעל במקומו כדי לשמור על העורק פתוח.


ניתוח מעקפים – במהלך הליך זה, מנתח לב לוקח כלי דם מחלק אחר בגוף ומשתמש בו כדי ליצור נתיב חלופי לדם לעבור סביב העורק הכלילי החסום.


תיקון חירום לדיסקציה של אבי העורקים – במקרה של דיסקציה של אבי העורקים, מצב מסכן חיים שבו העורק המוביל דם מהלב לשאר הגוף נקרע, ייתכן שיהיה צורך בניתוח חירום כדי לתקן את הדיסקציה.

שאלות ותשובות בנושא

מהם העורקים הכליליים?

הלב מקבל אספקת דם משלו מהעורקים הכליליים (העורקים הקורונריים). שני עורקים כליליים מרכזיים מסתעפים מאבי העורקים בסמוך לנקודה שבה אבי העורקים יוצא מהחדר השמאלי של הלב. עורקים אלה והענפים שלהם מספקים דם לכל חלקי שריר הלב. כאשר מתפתחת חסימה באחד מהעורקים הכליליים, החלקים בלב המקבלים דם מאותו עורק סובלים מהיעדר חמצן, מצב הקרוי איסכמיה, ויכול להיווצר נזק בלתי הפיך לשריר הלב.

מה ההבדל בין אנגינה להתקף לב?

אנגינה היא המונח הרפואי לכאבים או לחץ בחזה והיא לא שם נרדף להתקף לב. התקף לב מתרחש כאשר זרימת הדם לחלק מהלב פוסקת באופן פתאומי, בדרך כלל על ידי קריש דם. אנגינה מתרחשת כאשר כמות הדם הזורמת לשריר הלב אינה יכולה לענות על הדרישה של הלב לדם. אספקת הדם לשריר הלב מופחתת בדרך כלל על ידי טרשת עורקים, הצטברות רובד שומני בעורקים המספקים את הלב. כאשר הדרישה של הלב לזרימת דם עולה (עקב מאמץ או מתח נפשי) אצל אדם עם אספקת דם מוגבלת ללב, אותו אדם עלול לחוות תסמיני אנגינה, כולל כאב, צריבה, או תחושת לחץ בחזה.

אילו סוגים של אנגינה קיימים?

רופאים מסווגים אנגינה לשתי קטגוריות: אנגינה יציבה ואנגינה לא יציבה. אנגינה יציבה מתרחשת במהלך פעילות גופנית או מתח נפשי, ואילו אנגינה לא יציבה מתרחשת בדרך כלל בזמן מנוחה.

האם לכל מי שיש התקף לב מופיעים כאבים בחזה?

בעוד שכאבי חזה הם התסמין הנפוץ ביותר הקשור להתקף לב, לא כל מי שיש לו התקף לב מרגיש את הכאב המוחץ הזה בחזה. נשים, למשל, נוטות לסבול מתסמיני התקף לב שונים מאשר לגברים. הן חוות לעתים קרובות יותר סחרחורת, בחילות או עייפות, וייתכן שיופיעו אצלן כאבים בחזה שמקרינים לשתי הזרועות במקום רק לזרוע השמאלית, כפי שמקובל אצל גברים. חולי סוכרת עשויים גם לא לחוות כאב מוחץ בחזה מכיוון שאין להם את אותן תגובות עצביות כמו לאנשים ללא סוכרת. כאשר יש התקף לב, חולה סוכרת עלול במקום זאת להרגיש חולשה או סחרחורת, להיות עם קוצר נשימה או פשוט לא להרגיש טוב. בנוסף, גם חולים מבוגרים עשויים שלא לחוות כאבים טיפוסיים בחזה.

מהי דיסקציה של אבי העורקים?

דיסקציה של אבי העורקים היא מצב חמור ונדיר שיכול לבוא לידי ביטוי עם כאבים בחזה. בדיסקציה מתרחש קרע בשכבה הפנימית של העורק הראשי, דם זורם דרך הקרע, וגורם לשכבות הפנימיות והאמצעיות של אבי העורקים להתפצל (לעבור דיסקציה). אם הדם יוצא דרך דופן אבי העורקים, דיסקציה של אבי העורקים היא לרוב קטלנית. דיסקציה של אבי העורקים היא נדירה יחסית. היא מתרחשת בדרך כלל אצל גברים בגילאי 60-70, תסמיניה עשויים לחקות את אלה של מחלות אחרות, ולפיכך מובילים לעתים קרובות לעיכוב באבחנה. עם זאת, כאשר דיסקציה של אבי העורקים מתגלה מוקדם ומטופלת באופן מיידי, הסיכוי להישרדות משתפר מאוד.

תגובות

  • כהן אשר 17 במאי 2023 2:37

    פעם בכמה ימים מופיע לחץ קל בחזה לא כאב חזק עשיתי אולטרא סאונד לפני שבועיים גם דופלר האם צריך לפנות לרופא משפחה

     הגב

    1. מערכת מדיקו 17 במאי 2023 16:08

      אשר שלום,
      באופן כללי תמיד כשיש ספק לגבי תהליכים פיזיולוגיים וכאבים לא מוסברים מומלץ לבדוק.
      כמובן שזה לא אומר שבהכרח ישנה בעיה רפואית אבל אנחנו תמיד ממליצים לבדוק.
      רק בריאות : )
      ליאת

       הגב

המדריך נכתב בתמיכה של

מערכת מדיקו
מדיקו הינו אתר בריאות מוביל אשר נועד לתת מידע עדכני ומקיף בתחום הבריאות לציבור הגולשים הישראלי זאת במטרה להוות צומת מרכזית המסייעת לגולשי האינטרנט בישראל בחיפוש המידע הרפואי ברשת וזאת בהתאם לתנאי השימוש באתר. במסגרת פעילות האתר, מדיקו מפעילה גם את תכני המילון הרפואי בוידאו בהנחיית פרופסור רפי קרסו. התוכן המוצג באתר מדיקו מוגן בזכויות יוצרים ואין לעשות בו שימוש ללא אישור מערכת האתר. לפניה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת: info@medico.co.il

תמונות לפני ואחרי של רופאים מהאתר