סוכרתיים? פצעים שלא נרפאים? רגינרה: הטיפול המהפכני הגיע לישראל

למידע והתייעצות

לפרטים נוספים
השאירו פרטים או חייגו
077-8044886

    הנני מאשר את תקנון אתר
    יש לאשר את תקנון האתר

     

    מדיקו > כירורגיה פלסטית

    ניסיתם כבר הכל כדי לסגור את הפצע הכרוני וכלום לא עוזר? הבשורה הטכנולוגית שקיבלה את אישור ה-FDA האמריקני ומוכחת קלינית לטיפול בפצעים קשיי ריפוי בצורה יעילה, הגיעה לישראל וזמינה לכל אזרח במסגרת סל הבריאות. 

    איך זה בדיוק עובד: בניגוד להשתלת עור קלאסית עם הרדמה בחדר ניתוח, הטיפול ברגינרה מתבצע במרפאת פצע בבית החולים וללא הרדמה כללית,

    דגימת ביופסיה זעירה של עור מהמטופל מוכנסת למכשיר ייעודי המפריד את תאי העור ויוצר תמצית נוזלית, התמצית מוזרקת לפצע ומעודדת צמיחת כלי דם חדשים ורקמת עור בריאה המובילה לסגירת הפצע בממוצע תוך 8 שבועות!

    ד"ר אייל שפירא, מסביר על כך בערוץ 13 בתוכנית הטלוויזיה סטטוסקופ

    צפו בתמונות של תהליך הריפוי

    ריגנרה: תקווה חדשה לחולי סוכרת עם פצעים קשיי ריפוי

    על פי נתוני משרד הבריאות, כ-10% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל סובלת מסוכרת. פצעים סוכרתיים, הנובעים מפגיעה עצבית ותחושתית בכף הרגל, מהווים סכנה ממשית לחולים אלו. פצעים אלו, שלעיתים נראים זניחים, עלולים להוביל לזיהומים קשים, כריתות ואף למוות.

    חשוב לציין ש-50% מחולי סוכרת סוג 2 סובלים מחוסר תחושה בכף הרגל, מה שמקשה עליהם לזהות פצעים ולטפל בהם בזמן.

    הסיכוי של חולה סוכרת לפתח פצע הנובע מהמחלה במהלך החיים נע בין 15-25%. אצל כרבע מהחולים הפצעים לא יחלימו לעולם, אצל עוד כ- 28% יסתיימו הפצעים בקטיעה לעיתים אף במוות.

    טכנולוגיית ריגנרה אשר קיבלה את אישור מנהל התרופות והמזון האמריקני FDA ואת משרד הבריאות הישראלי וזמינה כעת בשירות הציבורי, מציעה פתרון חדשני ויעיל.

    ריגנרה מוכחת קלינית כמזרזת משמעותית את תהליך ריפוי הפצעים, ומסייעת למטופלים, כולל חולי סוכרת, לחזור לשגרת חיים תקינה וליהנות מאיכות חיים טובה יותר.

    זמן הממוצע לריפוי הפצע לאחר קבלת הטיפול הינו כ-8 שבועות.

    התוצאות המהפכניות עם רגינרה לאחר 8 שבועות

    בתמונה: ריפוי פצע באמצעות טכנולוגיית ריגנרה

    בתמונה: פצע שעבר תהליך של החלמה באמצעות טכנולוגיית ריגנרה

    מהם היתרונות של ריגנרה?

    לדברי ד"ר שפירא, ריגנרה ישנם מספר יתרונות משמעותיים על פני השתלת עור קלאסית:

    • יעילה יותר: טכנולוגית ריגנרה מחדשת את מנגנון הריפוי ומצליחה במקרים רבים בהם השתלת עור קלאסית נכשלה.
    • מתאימה גם לפצעים קטנים: ניתן להשתמש בטכנולוגיה ריגנרה גם לטיפול בפצעים קטנים שאינם מצדיקים ניתוח.
    • פחות פולשנית: הטיפול נעשה בהרדמה מקומית, ללא צורך באשפוז.
    • זמן החלמה קצר יותר: המטופלים יכולים לחזור לשגרת חייהם במהירות רבה יותר. הטיפול בטכנולוגיה מפחית את זמן הריפוי, ולכן, מפחית משמעותית את כמות הטיפולים הנחוצים במרפאות החוץ.
    • פחות סיבוכים: הסיכון לסיבוכים ותחלואה נמוכים מאוד בהשוואה להשתלת עור קלאסית.

    ד"ר אייל שפירא

    ד"ר שפירא מוסיף: "פצע כרוני שאינו מטופל כראוי או בזמן עלול להוביל לקטיעת ואובדן גפיים וזוהי סוגיה שאסור להזניח אותה כי היא כמו פצצה מתקתקת לחולים וזה דורש גישה רב-תחומית, הכוללת מעורבות של רופאים מתחומים שונים".

    מהם פצעים כרוניים ומדוע הם מהווים אתגר?

    ד"ר שפירא מסביר: "הגוף שלנו בדרך כלל יודע לרפא את עצמו. אבל ישנם מקרים בהם תהליך הריפוי נפגע, והפצע הופך לכרוני. זה קורה לרוב כאשר ישנה בעיה נוספת ברקע, כמו סוכרת לא מאוזנת, בעיות בכלי דם, פצעי לחץ או מצבים אחרים המשפיעים על זרימת הדם והחמצן לרקמות".

     

    השתלת עור – טיפול קלאסי עם מגבלות

    אחת השיטות הוותיקות לטיפול בפצעים כרוניים היא השתלת עור. "בהשתלת עור קלאסית, אנחנו לוקחים פיסת עור בריאה ממקום אחר בגוף המטופל ומניחים אותה על הפצע", אומר ד"ר שפירא. "אך לשיטה זו יש חסרונות. היא דורשת ניתוח, זמן החלמה ארוך, ואינה מתאימה לכל סוגי הפצעים".

    בנוסף, השתלת עור כרוכה בסיכונים כמו דחיית השתל, זיהומים וצלקות.
    במקרים מסוימים, השתלת העור אינה מצליחה, והפצע נותר פתוח.

    ריגנרה – טיפול חדשני ויעיל יותר

    כאן נכנסת לתמונה ביוטכנולוגיית ריגנרה, טכנולוגיה מהפכנית המאושרת משרד הבריאות האמריקאי FDA ותקן CE האירופאי. ועשויה לשנות את כללי המשחק בטיפול בפצעים קשיי ריפוי.

    ריגנרה היא סוג של השתלת עור, אבל היא שונה מהשיטה הקלאסית", מסביר ד"ר שפירא. "במקום לקחת פיסת עור שלמה, אנחנו לוקחים ביופסיה קטנה מאוד של רקמת עור. את הביופסיה הזו אנחנו מעבירים במכשיר מיוחד שמפרק אותה לגורמים וממצה ממנה תאים לחידוש העור". לאחר מכן, מיקרו תאים אילו מרוכזים בנוזל מיוחד ומושתלים בעזרת הזרקות ישירות לפצע.

     ד"ר אייל שפירא: "זה כמו לזרוע זרעים בפצע, התאים האלה מתחילים להתרבות וליצור עור חדש, ובכך מסייעים לסגירת הפצע".

    מתי כדאי לפנות לרופא?

    "אם יש לכם פצע שאינו מחלים תוך מספר שבועות, חשוב לפנות לרופא", מדגיש ד"ר שפירא "ככל שמתחילים את הטיפול מוקדם יותר, כך הסיכוי להצלחה גבוה יותר".

    ריגנרה – תקווה חדשה למטופלים

    ריגנרה היא בשורה של ממש עבור מטופלים הסובלים מפצעים כרוניים, כגון- פצע סכרתי, ורידי, לאחר ניתוח, טראומתי, אונקולוגי, הטכנולוגיה החדשנית מאפשרת ריפוי יעיל ובטוח יותר, ומסייעת למטופלים לחזור לשגרת חייהם וליהנות מאיכות חיים טובה יותר.

    לסיכום

    פצעים כרוניים הם בעיה רפואית מורכבת, אך ביוטכנולוגיה ריגנרה מציעה פתרון מתקדם, חדשני ויעיל.
    סובלים מפצעים קשיי ריפוי? אל תתנו לפצעים הכרוניים להמשיך ולפגוע באיכות חייכם. צרו קשר עוד היום לקבלת מידע נוסף על טכנולוגיית ריגנרה.

    איך מקבלים את הטיפול?

    הטיפול בטכנולוגיה נכנס לשירות הציבורי וניתן בבתי החולים.
    ניתן לקבל מידע נוסף בטלפון 077-8044886 או באמצעות טופס יצירת קשר.


    מערכת מדיקו
    מדיקו הינו אתר בריאות מוביל אשר נועד לתת מידע עדכני ומקיף בתחום הבריאות לציבור הגולשים הישראלי זאת במטרה להוות צומת מרכזית המסייעת לגולשי האינטרנט בישראל בחיפוש המידע הרפואי ברשת וזאת בהתאם לתנאי השימוש באתר. במסגרת פעילות האתר, מדיקו מפעילה גם את תכני המילון הרפואי בוידאו בהנחיית פרופסור רפי קרסו. התוכן המוצג באתר מדיקו מוגן בזכויות יוצרים ואין לעשות בו שימוש ללא אישור מערכת האתר. לפניה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת: info@medico.co.il

    לפרטים נוספים
    השאירו פרטים או חייגו
    077-8044886

      הנני מאשר את תקנון אתר
      יש לאשר את תקנון האתר

       

      תגובות