מהי נוירואופטלמולוגיה ואיך עובד הקשר בין העין למוח?

למידע והתייעצות

להתייעצות עם ד”ר דותן
השאירו פרטים או חייגו
03-6542993

    הנני מאשר את תקנון אתר
    יש לאשר את תקנון האתר

    מדיקו > רפואת עיניים

    נוירואופתלמולוגיה הינה תת-התמחות הן של נוירולוגיה והן של רפואת עיניים, אשר מוכרת פחות בציבור הרחב, וכוללת מומחיות בבעיות של העין, המוח, העצבים והשרירים

    צפו בד"ר שלמה דותן מתראיין על כך לתוכנית סטטוסקופ

    מהי הנוירואופתלמולוגיה?

    נוירו-אופטלמולוגים מטפלים בבעיות ראייה הקשורות למערכת העצבים.

    כלומר, בעיות ראייה שלא נובעות מהעיניים עצמן. להזכיר, כי אנו משתמשים בכמעט מחצית מנפח המוח לפעילויות הקשורות לראייה, כולל ראייה והזזת העיניים.

    הגם שחלק מהבעיות שמטופלות במרפאה הנוירו-אופתלמולוגית אינן מעוררות בדרך-כלל דאגה, מחלות אחרות יכולות להחמיר ולגרום לאובדן ראייה קבוע, או להפוך למצב המסכן חיים.

    לעיתים, הבעיה מוגבלת לעצב הראייה או למערכת העצבים ולפעמים היא קשורה למצב רפואי כללי.

    לנוירו-אופטלמולוגים יש יכולות ייחודיות להעריך מטופלים מנקודת מבט נוירולוגית, עיניים ורפואית משולבת, לאבחן ולטפל במגוון רחב של בעיות, תוך שיתוף פעולה עם רופאים מתת-התמחויות אחרות ורבות ברפואה.

    תת-ההתמחויות הללו כוללות בין השאר: נוירולוגיה, נוירוכירורגיה, אנדוקרינולוגיה, ראומטולוגיה, המטולוגיה, גניקולוגיה, א.א.ג. ואונקולוגיה.

    לעיתים קרובות ניתן להימנע מביצוע של בדיקות רפואיות יקרות על ידי פנייה לנוירואופתלמולוג.

    מהן הבעיות המטופלות במרפאה הנוירואופתלמולוגית?

    חלק מהבעיות הנפוצות המוערכות על ידי נוירו-אופתלמולוגים כוללות: בעיות של עצב הראייה (כגון דלקת עצב הראייה ונוירופתיה אופטית איסכמית), אובדן שדה ראייה, אובדן ראייה בלתי מוסבר, אובדן ראייה חולף, הפרעות ראייה, ראייה כפולה, תנועות עיניים שאינן תקינות, בעיות עיניים הקשורות במחלות של בלוטת התריס, מיאסטניה גרביס וטמפורל ארטריטיס, אי-שוויון בקוטר של האישונים ומצבים לא רגילים בעפעפיים (כמו צניחת עפעפיים).

    מה כוללת הבדיקה הנוירואופתלמולוגית?

    ההערכה הנוירואופתלמולוגית היא אחת הבדיקות המקיפות ביותר הקיימות כיום בשטח הרפואה.
    היא עשויה לקחת כמה שעות.

    היא מתחילה בסקירה אנמנסטית על הבעיה הנוכחית של המטופל והקשר עם כל ההיסטוריה הרפואית שלו, כולל אשפוזים קודמים, ניתוחים, מחלות קשות, בעיות רפואיות אצל בני המשפחה ואלרגיות לתרופות.

    בהמשך הנוירואופתלמולוג יבצע בדיקת עיניים מלאה.

    בשלב הבא המטופל יעבור בדיקה נוירולוגית חלקית או מלאה כדי לבדוק את הכוח, התחושה והקואורדינציה.

    לאחר הבדיקה הרופא יסכם את הממצאים ויציע את האבחנה או האבחנה המבדלת, את הבדיקות הנוספות הדרושות כדי להגיע לאבחנה הסופית, והטיפול/ים המומלצים.

    חשוב לזכור, כי הבדיקה המלאה כרוכה בהרחבת אישונים על ידי טיפות עיניים מיוחדות, והאישונים יכולים להישאר רחבים עד ארבע שעות.

    רצוי על כן להצטייד מראש במשקפי שמש על מנת להימנע מהסנוור שנגרם כתוצאה מהאישונים המורחבים, ולהימנע מפעילות המחייבת ראייה חדה.

    היכן ניתן להיבדק על ידי נוירואופתלמולוג בארץ?

    כיום, כמעט בכל בית חולים גדול בארץ קיימת מרפאה נוירואופתלמולוגית, המאוישת על ידי נוירו אופתלמולוג, אשר לרוב עבר התמחות מיוחדת בחו"ל ( למשל  ארה"ב ).

    במקרים מסוימים יש גם נוירואופתלמולוגים במרפאות עיניים גדולות של קופות החולים.

    באתר מדיקו תמצאו מגוון נוירולוגים מומלצים וגם נוירולוגים מומלצים לילדים 


    ד"ר שלמה דותן
    רפואת עיניים
    ד"ר שלמה דותן הינו מומחה לרפואת עיניים, בעל מרפאה פרטית בפתח תקווה המציעה מגוון טיפולים, בדיקות עיניים וייעוץ רפואי. ד"ר דותן ניהל מעל 27 שנה את המרכז לנוירואופטלמולוגיה במרכז הרפואי הדסה עין כרם, היחיד מסוגו...

    להתייעצות עם ד”ר דותן
    השאירו פרטים או חייגו
    03-6542993

      הנני מאשר את תקנון אתר
      יש לאשר את תקנון האתר

      תגובות