טכנולוגיות חדשות בתחום השתלות השיניים מאפשרות כיום דיוק, מהירות ובטיחות גבוהים יותר. ניתן לבצע השתלת שיניים בשיטת "העמסה מיידית" גם למטופלים עם מחסור בעצם בלסת, באמצעות שיטות All-on-4 או All-on-6, המאפשרות קבלת שיניים חדשות באותו היום
צפו בד"ר מאיר ממרייב מסביר על כך בליווי עדויות אישיות של המטופלות יולנדה ורוזה
באילו מצבים נדרשת השתלת שיניים?
השתלת שיניים נדרשת במצבים של חוסר בשן בודדת, חוסר בקבוצה רצופה או לא רצופה של שיניים ובמקרים של חוסר מוחלט של שיניים.
כיצד מבוצעת השתלת שיניים?
תחילה חשוב לציין כי השתלת שיניים היא אינה פרוצדורה טראומטית, ומבוצעת לרוב באלחוש מקומי בלבד.
את השתל, שעשוי מטיטניום ומגיע בדרך כלל בצורה של בורג, ממקמים בעצם הלסת, ולכן הליך השתלת שיניים מחייב זמינות של עצם לסת לצורך קיבוע השתל.
בפועל, בעקבות מחלות חניכיים מתקדמות או אבדן שיניים בגיל צעיר, עשויה להתרחש ספיגה של עצם הלסת, ולכן לא תמיד קיימת עצם מספקת לביצוע ההשתלה.
במקרים אלה מבוצעת תחילה השתלה של עצם, שיכולה לבוא לידי ביטוי בלסת התחתונה כהרחבת רכסים ובלסת העליונה במסגרת הרמת סינוס.
השתלה זו נועדה ליצור בסיס מספיק רחב של עצם, שיאפשר קיבוע חזק ויציב של שתל השן.
רוזה צידון: "אני איבדתי את כל השיניים, אז הייתי צריכה שתלים והשתלת עצם. התהליך היה מאוד קצר ומדויק והשתלה בוצעה ביום אחד, ממש לא הרגשתי כלום ואני מאוד שמחה שעשיתי את הצעד הזה כי זה שיפר לי משמעותית את איכות החיים"
בשנים האחרונות התפתחה טכנולוגיה חדשה שמאפשרת להתקין שתלים בהטיה, לאחר שנים בהן ניתן היה להתקין שתלים אך ורק כאשר הם מקבילים זה לזה ואנכיים לעצם הלסת.
טכנולוגיה זו מאפשרת "לעקוף" בעיות מבניות בלסת המטופל, כדוגמת חוסר עצם. כך למשל, במידה ובאזור השן החסרה קיים חוסר של עצם, ניתן להתקין את השתל בהטיה כך שיקובע לאזור עבה יותר בעצם הלסת, אך קצהו יצא במיקום המדויק בו צריכה להיות מותקנת השן החדשה.
על גבי השתלים המוטים מוברג גשר שלם של שיניים, באופן שמאפשר שיחזור מלא של הפה בצורה קלה ומהירה יחסית. טיפול זה נקרא בדרך כלל All on 4, All on 6, או השתלת שיניים ביום אחד.
למדריך "העמסה מיידית בשיטת אול-און 4-6" הכולל תמונות לפני ואחרי, מחירים ואילו רופאים מבצעים את הטיפול
חווייתה של מטופלת – סיפורן של יולנדה ורוזה
המטופלת יולנדה נזקקה להשתלות לאחר שסבלה מנסיגת חניכיים. לדבריה של יולנדה, התהליך של עקירת השיניים הקיימות והשתלת השיניים החדשות לא היה קל, אבל היא עמדה בו בגבורה, והדבר החשוב ביותר הוא שמיד לאחר הטיפול היא יצאה עם שיניים חדשות ללא צורך בתותבות.
אצל המטופלת רוזה בוצעה פרוצדורה של השתלת עצם לאחר שאיבדה את כל השיניים בפיה, בעקבות פחד מרופא שיניים והימנעות מקבלת טיפולי שיניים לאורך שנים.
לדבריה של רוזה, הטיפול עבר מהר מאוד וקל מאוד, ועבורה הייתה זו אפילו פרוצדורה מהנה.
מהי השתלת שיניים ממוחשבת?
לפני פיתוח טכנולוגיית השתלת השיניים הממוחשבת, היה מבצע הרופא סריקת CT לפיו של המטופל, ובהתאם לסריקה זו היה מתכנן את ההשתלה בדמיונו ומשרטט לעצמו את תכנית הטיפול הנדרשת עבור המטופל.
כיום, באמצעות טכנולוגיית השתלת שיניים ממוחשבת, מבוצע כל תכנון הטיפול על גבי המחשב.
יולנדה נבט: "מה שחשוב שבשיטה הזו יצאתי ישר עם השניים בפה, לא הייתי צריכה לא תותבות ולא שום דבר, ההרגשה מצוינת, אני עובדת עם אנשים ואני יכולה לחייך בפה פתוח מבלי להתבייש."
תוכנת המחשב מפענחת את הצילומים וסריקות ה-CT לכדי מודל תלת ממדי אותו יכול לבחון הרופא בצורה פרטנית ומדויקת על גבי מסך המחשב, ולמקם את השתלים בצורה מדויקת, בזווית הנכונה ובעומק הנכון, בהתאמה מלאה ללסת המטופל.
לאחר תכנון הטיפול במחשב, מיוצר סד שהוא למעשה מעין פלטה קטנה אותה ממקמים על רכס הלסת או השיניים של המטופל, ועל גבו מצויים חורים שונים המסמנים לרופא בדיוק היכן צריך לעשות את הקידוח, באיזו זווית ולאיזה עומק.
לאחר ביצוע הקידוחים מוסר הסד, שנועד למעשה רק לצורך ביצוע הפרוצדורה.
מהם היתרונות של השתלת שיניים ממוחשבת ?
לסד הממוחשב בהשתלת שיניים ישנם שלושה יתרונות מרכזיים:
- הסד מאפשר לבצע את הטיפול בצורה מאוד מאוד מדויקת, ומחקרים מראים כי השתלות ממוחשבות הן מדויקות יותר מאשר כל אלטרנטיבה ידנית, גם אם בוצעה על ידי רופא וותיק ומנוסה. דיוק זה מעלה גם את רמת הבטיחות בטיפול, ומקטין מאוד את הסיכון לפגיעה במבנים אנטומיים של הפה.
- הטכנולוגיה הממוחשבת מאפשרת להכין מראש את המבנים והשתלים, כך שביום ההשתלה כל הרכיבים מוכנים, וניתן להרכיב שחזור זמני מאוד מדיוק מיד בתום הטיפול.
- ברוב המקרים מאפשר הסד לבצע את פרוצדורת ההשתלה ללא חתכים וללא תפרים, ובעקבות זאת גם לקצר מאוד את תקופת ההחלמה מהניתוח.
בשנים האחרונות פותחו שתלים מיוחדים, הראשונים בעולם שמצריכים מינימום קידוח, דבר המאפשר שימור של כמות העצם וקיבוע חזק יותר לעצם הלסת של המטופל. השתלים החדשים הושקו לפני כשנתיים וכיום משווקים בהצלחה רבה מאוד בכ-40 מדינות ברחבי העולם.
האם ישנה דרך להימנע מהצורך בהשתלת שיניים?
כמו בכל ענף הרפואה, גם בתחום רפואת השיניים מניעה היא התרופה הטובה ביותר. ביקור אצל שיננית אחת לחצי שנה, ביצוע טיפולי שיניים בזמן ושמירה על היגיינת הפה, מאפשרים שימור של שיני הפה לאורך שנים רבות, עד כדי ייתור הצורך בהשתלת שיניים בגיל מבוגר.
ד"ר מאיר ממרייב הינו בעל תואר דוקטור לרפואת שיניים (DMD) והינו גם המנהל הרפואי של חברת השתלים הדנטליים קורטקס Cortex. ד"ר ממרייב סיים בשנת 1992 לימודים בהצטיינות. ד"ר ממרייב בעל תואר במשפטים LL.B משנת 2005....
להתייעצות עם ד"ר ממרייב
השאירו פרטים או חייגו
077-9969334
מתעניין בטיפול המיוחד הזה.
הגב