פצעים כרוניים, אותם פצעים עיקשים המסרבים להחלים, מהווים אתגר משמעותי עבור מטופלים ומערכת הבריאות כאחד. הם גורמים לכאב, סבל ומגבילים את איכות החיים. למרבה המזל, הרפואה המודרנית מציעה כעת פתרון חדשני ופורץ דרך: טכנולוגיית ריגנרה. ריגנרה היא בשורה של ממש עבור מטופלים הסובלים מפצעים כרוניים, כגון – פצע סכרתי, ורידי, לאחר ניתוח, טראומתי או אונקולוגי.
הטכנולוגיה החדשנית הניתנת בשירות הציבורי מאפשרת ריפוי יעיל ובטוח יותר, ומסייעת למטופלים לחזור לשגרת חייהם וליהנות מאיכות חיים טובה יותר
שוחחנו עם ד"ר אייל שפירא, מומחה לכירורגיה פלסטית ומשחזרת, ומנהל מרפאת הפצע וכיב כרוני בית החולים שמיר/אסף הרופא, על מנת להבין את משמעותה של ביוטכנולוגיה זו.
מהם פצעים כרוניים ומדוע הם מהווים אתגר?
ד"ר שפירא מסביר: "הגוף שלנו בדרך כלל יודע לרפא את עצמו. אבל ישנם מקרים בהם תהליך הריפוי נפגע, והפצע הופך לכרוני. זה קורה לרוב כאשר ישנה בעיה נוספת ברקע, כמו סוכרת לא מאוזנת, בעיות בכלי דם, פצעי לחץ או מצבים אחרים המשפיעים על זרימת הדם והחמצן לרקמות".
פצעים כרוניים אינם רק בעיה אסתטית. הם עלולים לגרום לזיהומים, כאבים עזים ואף לאובדן גפיים. הטיפול בהם מורכב ודורש גישה רב-תחומית, הכוללת מעורבות של רופאים מתחומים שונים.
השתלת עור – טיפול קלאסי עם מגבלות
אחת השיטות הוותיקות לטיפול בפצעים כרוניים היא השתלת עור. "בהשתלת עור קלאסית, אנחנו לוקחים פיסת עור בריאה ממקום אחר בגוף המטופל ומניחים אותה על הפצע", אומר ד"ר שפירא. "אך לשיטה זו יש חסרונות. היא דורשת ניתוח, זמן החלמה ארוך, ואינה מתאימה לכל סוגי הפצעים".
בנוסף, השתלת עור כרוכה בסיכונים כמו דחיית השתל, זיהומים וצלקות.
במקרים מסוימים, השתלת העור אינה מצליחה, והפצע נותר פתוח.
ריגנרה – טיפול חדשני ויעיל יותר
כאן נכנסת לתמונה ביוטכנולוגיית ריגנרה.
ריגנרה היא סוג של השתלת עור, אבל היא שונה מהשיטה הקלאסית", מסביר ד"ר שפירא. "במקום לקחת פיסת עור שלמה, אנחנו לוקחים ביופסיה קטנה מאוד של רקמת עור. את הביופסיה הזו אנחנו מעבירים במכשיר מיוחד שמפרק אותה לגורמים וממצה ממנה תאים לחידוש העור". לאחר מכן, מיקרו תאים אילו מרוכזים בנוזל מיוחד ומושתלים בעזרת הזרקות ישירות לפצע.
ד"ר אייל שפירא: "זה כמו לזרוע זרעים בפצע, התאים האלה מתחילים להתרבות וליצור עור חדש, ובכך מסייעים לסגירת הפצע".
מהם היתרונות של ריגנרה?
לדברי ד"ר שפירא, ריגנרה ישנם מספר יתרונות משמעותיים על פני השתלת עור קלאסית:
- יעילה יותר: טכנולוגית ריגנרה מחדשת את מנגנון הריפוי ומצליחה במקרים רבים בהם השתלת עור קלאסית נכשלה.
- מתאימה גם לפצעים קטנים: ניתן להשתמש בטכנולוגיה ריגנרה גם לטיפול בפצעים קטנים שאינם מצדיקים ניתוח.
- פחות פולשנית: הטיפול נעשה בהרדמה מקומית, ללא צורך באשפוז.
- זמן החלמה קצר יותר: המטופלים יכולים לחזור לשגרת חייהם במהירות רבה יותר. הטיפול בטכנולוגיה מפחית את זמן הריפוי, ולכן, מפחית משמעותית את כמות הטיפולים הנחוצים במרפאות החוץ.
- פחות סיבוכים: הסיכון לסיבוכים ותחלואה נמוכים מאוד בהשוואה להשתלת עור קלאסית.
מתי כדאי לפנות לרופא?
"אם יש לכם פצע שאינו מחלים תוך מספר שבועות, חשוב לפנות לרופא", מדגיש ד"ר שפירא "ככל שמתחילים את הטיפול מוקדם יותר, כך הסיכוי להצלחה גבוה יותר".
ריגנרה – תקווה חדשה למטופלים
ריגנרה היא בשורה של ממש עבור מטופלים הסובלים מפצעים כרוניים, כגון- פצע סכרתי, ורידי, לאחר ניתוח, טראומתי, אונקולוגי, הטכנולוגיה החדשנית מאפשרת ריפוי יעיל ובטוח יותר, ומסייעת למטופלים לחזור לשגרת חייהם וליהנות מאיכות חיים טובה יותר.
לסיכום
פצעים כרוניים הם בעיה רפואית מורכבת, אך ביוטכנולוגיה ריגנרה מציעה פתרון מתקדם, חדשני ויעיל. אם אתם או אדם קרוב לכם סובלים מפצע כרוני, אל תהססו לפנות לרופא המטפל שלכם ולברר על אפשרות הטיפול בריגנרה.
איך מקבלים את הטיפול?
מדיקו הינו אתר בריאות מוביל אשר נועד לתת מידע עדכני ומקיף בתחום הבריאות לציבור הגולשים הישראלי זאת במטרה להוות צומת מרכזית המסייעת לגולשי האינטרנט בישראל בחיפוש המידע הרפואי ברשת וזאת בהתאם לתנאי השימוש באתר. במסגרת פעילות האתר, מדיקו מפעילה גם את תכני המילון הרפואי בוידאו בהנחיית פרופסור רפי קרסו. התוכן המוצג באתר מדיקו מוגן בזכויות יוצרים ואין לעשות בו שימוש ללא אישור מערכת האתר. לפניה למערכת האתר ניתן לפנות בכתובת: info@medico.co.il